0598 - 45 15 78

g

Zadelmeting

zadelmeting-dijkhuis-tweewielers-zuidbroek

Zadelpijn en fiets-ergonomie

 

Einde aan zadelpijn

Met het Zadelmeetsysteem van SQlab worden de drukpunten van uw zitvlak gemeten. Zo kunnen wij u op maat het beste type zadel adviseren. Een hard, zacht, breed of juist smal zadel. Zo maakt u voortaan weer fluitend uw fietstochtjes en behoort zadelpijn voorgoed tot het verleden.

Gewoon even gaan zitten

Voor de meting gaat u op een speciale stoel met druk-board zitten. Daarmee wordt een afdruk van de zitbotjes gemaakt. Met behulp van een lasermodule wordt de afdruk gescand en de afstand tussen de zitbeenderen gemeten.
Verder is het belang om te weten of u rechtop of juist voorover zit en of u lange of korte tochten maakt. Alle gegevens worden in de computer ingevoerd en zo wordt snel het meest geschikte zadel voor u opgezocht.

Afstellen

Maar met alleen een goed zadel bent u er nog niet. Ook belangrijk is een goede afstelling van het zadel; op de juiste hoogte, wat meer naar voren of naar achteren en eventueel wat gekanteld. Daar zorgen wij natuurlijk gratis voor.
Eventueel is tegen betaling een uitgebreide BodyScanning meting mogelijk voor een optimale afstelling van de hele fiets.

BodyScanning biedt u de perfect passende fiets.

De meest voorkomende oorzaak voor gewrichts- en rugproblemen is een tekort aan beweging. Fietsen is een zeer goede oplossing, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste zitpositie kan namelijk de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.

Met ons innovatieve meetsysteem kunnen wij u in korte tijd opmeten en perfect ondersteunen bij de aankoop van uw fiets. Dit systeem heet BodyScanning en is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieurs en tweewielerspecialisten.

Uw lichaamsmaten worden door ons opgemeten. Ook vragen wij u naar uw persoonlijke voorkeuren (waar u de fiets voor gaat gebruiken, aan welke eisen moet de fiets voldoen) om te bepalen welk type fiets het meest geschikt voor u is.
De ontvangen informatie wordt gecombineerd met de meetgegevens. Het BodyScanning systeem berekent -afhankelijk van het type fiets en de gewenste zithouding- de optimale zitpositie (de juiste ergonomische instelling). Met dit professionele advies wordt voor u de best passende fiets uitgezocht zodat u met een gerust hart en met veel plezier kunt fietsen.